Meille on tulossa juhlat, ja kestitsemme kohtalaisen määrän ihmisiä. Teen kaiken ruoan itse, ja koska en luota itseeni täysin kokin ominaisuudessa, olen harjoitellut jonkin verran. Tänään tein voileipäkakun ekan kerran elämässäni. Joo, ja söin sitä myös. Turvonnut olo, kakku oli siis ihan kelvollista...

Tarjoan juhlissa toki myös salaatteja, kevyitä coktail-tikkuja ja hedelmiä. Mitä kevyempiä herkkuja te olette tarjonneet kesän juhlissa? Haluaisin vaihtoehdon kermakakulle, mutta en oikein keksi mitään. Tuntuu että kaikki odottavat saavansa perinteisissä juhlissa perinteistä mansikkakakkua. Äitini mielestä myös pasteijoita on pakko olla. (Minusta voileipäkakku ja salaatit riittäisivät suolaiselta puolelta, jos vielä keksisi jonkun kevyen lisukkeen.) Entä mitä teette yli jääneelle ruoalle? Minua pelottaa jo valmiiksi: ruokaa on tietysti varattava enemmän kuin sitä todennäköisesti menee, ja sitten sitä popsitaan seuraavat päivät napa paukkuen. Ei kaikkea viitsi kompostiinkaan tunkea.

Tajusin muuten, että kadotettujen kilojen määrä lähestyy kohta kahtakymmentä. Siitä olen ylpeä! Se on älytön määrä, vaikka monta mokomaa on vielä jäljellä. Sairasta: olen laihtunut noin nelivuotiaan lapsen painon verran. Ja tulen laihtumaan yhteensä normaalipainon ylärajalla olevan naisen verran. Kun numerot muuttaa tällaiseksi faktaksi, sitä kyllä kauhistuu pahemman kerran.