Paino on nyt virallisen vaa'an mukaan 135,7kg. Huomasin ilokseni että oma vaakani näyttää 200g enemmän kuin terveysaseman vaaka. Lihas- ja rasvaprosenttini mitattiin, ja lihasmassan osuus on lisääntynyt alkuvuodesta ihan mukavasti. Lääkäri kertoi, että kuntosaliharjoittelu ei varsinaisesti pudota painoa, se vain vaihtaa läskit lihakseen. Aerobista liikuntaa pitäisikin painottaa, ja vesijuoksua hän suositteli. Aion silti jatkaa salitreenejäkin, koska olen oikeasti innostunut siitä ja jos innostukseni kerrankin liittyy liikuntaan niin yritän pitää intoa yllä. Ja onhan minulla salikortti maksettuna.

Vyötärönympärys kaventunut 4cm. Nyt se siis on jotain vähän yli 120cm. (Kauheaa! En tosin edes tiedä, mikä on normaali, mutta muistelen että misseillä voi parhaimmillaan olla jotain 60cm...) Olen silti iloinen koska suunta on oikea. RR. 119/89, samaa luokkaa kuin minulla aina.

Jotenkin se kolautti, kun lääkäri sanoi että jos lihoisin samaa tahtia kuin viime vuodet, kuolisin siihen ilman muuta. Puhuessamme ruokavaliosta hän sanoi useamman ruoan olevan minulle "tappava". (Kuten vaikkapa ravintolapizza.) Hän sai minut tajuamaan että liikalihavuus tosiaan on sairaus, syömiskäyttäytymiseni on ollut häiriintynyttä. En tiedä muista "sairaalloisen lihavista" (kuten BMI:ni sanoo), mutta minulla ainakin on ollut jonkinlainen ruokariippuvuus, jota voi kuulemma hyvin verrata muihin riippuvuuksiin (alkoholi, tupakka, huumeet). Riippuvuudesta pääsee eroon, kun on jonkin aikaa kokonaan ilman. Lääkäri väitti, että jokainen pystyy pääsemään lihavuudesta eroon, lopullisesti. Terveelliseen elämään kuulemma tottuu. Hän kertoi paljon esimerkkejä.

Lääkäri vannottikin (kädenpuristuksella oikein) minut lupaamaan, etten paaston jälkeenkään 3 kuukauteen koske sipseihin, karkkiin tai limsoihin. Sen jälkeen ei kuulemma pahemmin tee mieli. Tällä hetkelläkin tosin jo tuntuu, ettei edes tekisi mieli. Kivaa kuitenkin kun on ammattilaisiakin nyt tukena. Lääkäri haluaa minulta 2 viikon välein raportin edistymisestäni sähköpostitse. Kai hän on oikeasti huolissaan siitä, että yhteen naiseen mahtuisi kaksi normaalipainoista.

Tsemppiä kaikille laihduttajille ja lukijoille!